Vanliga frågor till dig som kan hjälpa – Del 3

Group of young volunteers embracing at park


Vi har samlat de vanligaste frågorna som kommer till oss från de som kan hjälpa med att handla mat och läkemedel. I Del 3 av vår bloggserie hittar du alla nödvändiga information för att komma igång med att hämta och leverera dina beställningar. Del 1-2 av bloggserien riktar mot personer som behöver hjälp med att handla mat och läkemedel.

Läs Del 1 här.

Läs Del 2 här.

Hur får jag uppdraget?

Du som vill hjälpa skapar enkelt ditt konto, verifierar din identitet med BankID och lägger in vad du kan hjälpa med. Du får sedan notiser på SMS om det dyker upp uppdrag i ditt område.

Hur får jag betalt för mitt utlägg för varor jag köpte?

Du gör inköpet och betalar med egna pengar. Vid leverans får du betalt mot kvittot och vi vill att så mycket som möjligt betalas via Swish. Vi rekommenderar att alla betalningar sker via Swish.

Vad gäller vid leverans?

Det är allmänt viktigt för oss på TendBee att skydda riskgrupper från att smittas varför alla parter åtar sig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid utförandet av tjänsten. Du som behöver hjälp och volontärer skall hålla god handhygien, hålla ett avstånd om 2 meter och volontären går aldrig in i bostad.

Finns det någon åldersgräns för volontärer?

Du behöver ha BankID vilket sätter en nedre åldersgräns i praktiken och så skall du inte själv tillhöra en riskgrupp vilket gör att du behöver vara under 70.

Vad händer om någonting går fel?

Vi uppmanar dig att kontakta uppdragsgivaren om det är något som behöver redas ut runt inköpet. Vi finns också tillgängliga på info@tendbee.com för allmänna frågor.

Får jag ta emot ersättning eller bensinpengar?

Nej, detta är en gratis tjänst och ingen ersättning utgår till dig utöver de utlägg du som volontär har haft för varorna som köpts.

Har du fler frågor eller funderingar?

Du kan också följa oss på sociala medier