Vanliga frågor till dig som behöver hjälp – Del 2

Modern Senior Man Using Laptop during Coffee Break


Vi har samlat de vanligaste frågorna som kommer till oss från de som behöver hjälp med att handla mat och läkemedel. I Del 2 av bloggserien hittar du alla nödvändiga information som du behöver veta om att göra beställningar och få leverans
er.

Vad gäller vid leverans? Vilka rekommendationer bör jag följa?

Det är allmänt viktigt för oss på TendBee att skydda riskgrupper från att smittas varför alla parter åtar sig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid utförandet av tjänsten. Du som behöver hjälp och volontärer skall hålla god handhygien, hålla ett avstånd om 2 meter och volontären går aldrig in i bostad.

Hur betalar jag för mina varor?

När du får dina varor får du också kvittot som du betalar med Swish. Om du inte själv har Swish kanske du har anhörig eller vän som kan tänka sig att hjälpa dig att göra en Swish betalning?

Kan jag handla med mitt bonuskort/medlemskort/klubbkort och få poäng/rabatter?

Vi uppskattar om ni gör volontärjobbet så enkelt som möjligt även för dem men om detta är viktigt för dig så kan du fråga volontären om detta är möjligt genom att du tex delar ditt medlemsnummer med dem.

Får jag ge ersättning eller bensinpengar till volontären?

Nej, detta är en gratis tjänst och ingen ersättning utgår till volontären utöver de utlägg volontären har haft för varorna som köpts.

Vad händer om någonting går fel?

Vi uppmanar dig att kontakta volontären om det är något som behöver redas ut runt inköpet. Vi finns också tillgängliga på info@tendbee.com för allmänna frågor.

Kan jag ringa in min beställning?

Vi har inte telefon som ett alternativ för beställning men vi rekommenderar att du har kanske möjlighet för anhöriga, grannar och andra som hjälper dig att hjälpa till med att lägga in en profil och en beställning.

Hur ordnar jag min nästa beställning? Hur kan jag bli tilldelad samma volontär igen?

Nästa beställning går till på samma sätt som vid första beställningen, dvs du lägger upp en inköpslista som tas om hand av en volontär via TendBees karta. Vi rekommenderar att alla beställningar sker via TendBees plattform. Om en du har önskemål om en särskild volontär rekommenderas att du skickar ett SMS till volontären om att en ny inköpslista är upplagd så kan volontären ta hand om uppdraget i mån av tid och kapacitet.

Har du fler frågor eller funderingar?

Du kan också följa oss på sociala medier